Forum

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Hans Ole Pedersen, d. 18-10-2017
Hej
Har fundet et blink (stripper patent 12g.
hængte i et træ ved kalkværksbroen.
Kontakt mig hvis du genkender blinket.
Skrevet af Svend, d. 21-06-2017
Hvor har hun købt dem henne
Skrevet af Hans Ole Pedersen, d. 21-06-2017
Hej Svend
De er kommet, du skal bare fange dem, Karen tog 3 i dag, den største 54/1,6 kg.
Skrevet af Svend, d. 13-06-2017
Hvor bliver fiskene af ???????.
Skrevet af Hans-Knud., d. 18-05-2017
Nu er smoltene på vej mod fjorden.
De kan ses som små "plop" i overfladen af åen. Og nu kommer snart de med længsel imødesete opgangsfisk. HURRA!
Skrevet af Hans-Knud, d. 17-04-2017
Nu er der to mink mindre ved åen, men stadig ingen fisk fanget.
Skrevet af Jan Vinther, d. 15-04-2017
Gert mener åbenbart ikke, vore fredelige diskussioner her på siden har været i "en god tone". Jeg har ellers været af den opfattelse, at netop "Forum siden" var beregnet til, at man kunne diskutere løst og fast, uden nødvendigvis at skulle være enige i alt. Hvis min opfattelse af, at dette har været i kammeratligt sprog, er forkert, vil jeg da gerne beklage.
E-mail:
Skrevet af Gert Nielsen, d. 13-04-2017
Et andet faktum, der er væsentlig færre ørreder i fjorden end normalt, om årsagen er fjordens sammenbrud i 2016, eller noget andet ?
E-mail:
Skrevet af Gert Nielsen, d. 12-04-2017
Jeg har været medlem af foreningen i over 40 år, har altid fundet Halkær å, som et hyggelig fiskevand, med søde medlemmer, der vedtager ændringer i bestemmelserne på generalforsamlingen, i en god tone, hvis nogen har problemer med det, burde de måske prøve noget andet fiskevand, jeg har også min mening, men den gemmer jeg til generalforsamlingen, venlig hilsen
E-mail:
Skrevet af Jan Vinther, d. 09-03-2017
Jeg forstår da godt dit argument Stig, men du ved jo godt, at en god standplads ikke står tom ret længe, og at havørreden kommer op i åen løbende, og finder disse tomme pladser, eller skubber en mindre væk fra pladsen. Derfor vil vandet fra den ene dag til den anden hele tiden blive "fyldt op", så man kan kalde den "jomfruelig" uanset der dagen før er taget fisk. Jeg har ofte, i de åer jeg fisker i, fanget rigtig gode fisk på samme standplads 2-3 dage i træk. Og vi er ved gud ikke mange medlemmer, så åen virker overhovedet ikke overrendt som visse andre, hvor man må tåle "køfiskeri".
Jeg har ikke foreslået de der journaler for at "snage i" andres fangster/favoritsteder eller metoder, men for at vi alle sammen kunne drage fordel af, at få en bedre indsigt i bestandene af hav-/bæk- og også regnbue. Disse oplysninger vil, (brugt rigtigt) kunne give en løbende bestandsanalyse så vi får et bedre overblik over, hvad vi evt. skal sætte ind med, for at give os alle en bedre fiskeoplevelse. Og som du siger, naturoplevelsen skal da være 1. prioritet efter min mening. Jeg har haft utallige pragtfulde ture med masser af oplevelser uden at fange een eneste fisk. Man lærer med årene, at dette er det vigtigste. Jeg har fået de fleste af mine store fisk, men tager selvfølgelig gerne dem med, der trods alt stadig finder mine fluer og spinnere spændende.
Jeg sporer jo en vis modvilje mod obligatorisk registrering. Kunne man da så ikke i det mindste opfordre til, at man bliver LIDT flittigere til at oplyse om fangster. Jeg har jo heller ikke selv gjort meget ud af det indtil nu i denne forening, men har selvfølgelig gjort det i de foreninger hvor man SKAL - og her fungerer det fint uden gnidninger, misundelse eller politimetoder. Og de indberettede oplysninger bliver fornuftigt anvendt på bestandspleje, gydegrus, åpleje, udsætningspolitik med meget mere til alles fordel.
E-mail:
Skrevet af Stig Jensen., d. 09-03-2017
Jeg har fulgt den igangværende debat om tvungen rapportering af fangster.
Jeg mener ikke man absolut skal rapportere alle målsfisk. Hjemtagne såvel som genudsatte.
Mange lystfiskere kan lide at komme til et jomfrueligt stykke fiskevand, der har ligget i fred nogle timer. Den mulighed forsvinder, hvis man dagen før har indrapporteret 2-3 ørreder.
Fangstjournalen med nøjagtig stedsangivelse virker som et reklameskilt.
Dem der følger dette skilt glemmer at tænke på, at de ørreder er fanget, og at trækket måske i mellemtiden har bevæget sig 10 km opstrøms. Uden for vort fiskevand.
Jeg synes det er relevant at rapportere fangne ørreder over en vis størrelse, større bækørreder og laks; men er modstander af tvungen rapportering af alle fisk over målet; det ville blive ret uoverkommeligt.
De fleste ørreder i åen har vi kun til låns. Størsteparten trækker opstrøms, ovenfor vort fiskevand.
Fidusen er at sjusse sig frem til, hvornår chancen er stor på vort åstykke.
Det kræver erfaring og intuition; og den får man ved at følge sin å, lære den at kende.
ellers vil jeg give Jan ret i, at naturoplevelsen udgør en stor del af totaloplevelsen ved at være havørredfisker.
Vi har ikke nogle dårlige åstykker; men man skal besøge dem når ørrederne er der.
Skrevet af Jørgen Stefansen, d. 08-03-2017
Kontrol eller ej. Det er ikke min intention at indføre politistatsmetoder. Så længe vi kan blive enige om at indberette og så længe, det er obligatorisk, vil det være OK. Det må i øvrigt for udenforstående være påfaldende så lidt, der - ifølge den frivillige fangstrapportering er blevet fangest i åen her i vinter i forhold til øvrige år, men det viser vel kun, at vi har brug for fangstjounalisering, og at den skal være obligatorisk, hvis vi skal bruge den som redskab til større viden om åen.
E-mail:
Skrevet af Jan Vinther, d. 08-03-2017
Nej - nu vil jeg alligevel tage til orde igen!
Med hensyn til de fangstjournaler Jørgen og jeg diskuterede, var der intet fra min side, der har lagt op til, at vi skal kontrollere hinanden eller nogen skal være "politibetjent" eller lignende. Så har Hans Knud misforstået MINE intensioner. Jeg tænkte bare, at man kunne få et væsentlig bedre overblik over åens tilstand m.h.t. både opgangsfisk og standfisk som kunne bruges på en bedre målrettet pleje til alles fordel. Der er intet besvær eller ulejlighed ved lige at notere på hjemmesiden hvad man fanger og tager med hjem eller genudsætter, og det gør de fleste vel frivilligt. Det kunne samtidig også gøre de konkurrencefikserede tilfreds, da de så til stadighed kan se hvor DERES fisk ligger i forhold til andre. Jeg synes jeg havde skrevet, at dette (som jeg stadig ser som en god ide) selvfølgelig skal ske helt frivilligt, men har måske ikke gjort det klart. Og jeg er da 100% enig i, at det primære må være, at nyde vores dejlige fiskevand - med eller uden fangst.
Og så vil jeg da være fortaler for, at vi skal beholde alt det vand vi har, uanset om det er givende eller ej, og gerne arbejde for endnu mere af slagsen.
De her fangstjournaler fungerer fint f.eks. i LBAA, hvor de er obligatoriske, og der er ingen der render rundt og er overkontrollant dér!
E-mail:
Skrevet af Hans Ole Pedersen, d. 08-03-2017
Hej Jørgen
Jeg augmenterer lige som andre at man bruger fangstrapporten på hjemmesiden, MEN i modsætning til dig mener jeg det skal være af frivillighedens vej.
Til orientering har jeg som fiskerikontrolør kun bemyndigelse til at "lege politi" med mit skilt i forbindelse med det stadslige fisketegn (og ja, det gør jeg af og til).
m.v.h.. HOP.
Skrevet af Jørgen Stefansen, d. 08-03-2017
Hej Hans Knud og Hans Ole Pedersen
Hvad er jeres argumenter imod de fangsjournaler, vi har diskuteret?
Det er rigtigt, at man ikke kan fange fisk med dem, Hans Knud.
Det er også OK at mene, at man ikke skal kontrollere alt og alle, men en fiskerikontrollør skal vel kontrollere fiskeriet = "lege politi", Hans Ole? Det gør du forhåbentlig af og til?
Mvh JS

E-mail:
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE