Skrevet af Svend, d. 17-05-2022
skulle lige se om hjemme siden stadig virker der er helt stille.
Skrevet af Stig Jensen , d. 16-03-2022
Hvis ikke smolten overlever udtrækningen fra åen vil det betyde, at selv om åen stadig er smuk, bliver den fremover fisketom.
Hvis der stadig skal være et grundlag for en fiskeforening, er det piskende nødvendigt med en grundig regulering af skarvebestanden.
Skrevet af Hans-Knud, d. 09-03-2022
En skarv spiser op til 500 g fisk om dagen. Hver fisk (smolt) vejer ca 37 g. Det bliver til 13 smolt om dagen( de æder også fisk op til 50cm.).Pr måned bliver det til 390 stk. smolt.Så 10 skarver æder 3900 stk. pr måned.Smoltene begynder at trække i stimer ud mod fjorden i april. (Hvis der da er nogen tilbage til den tid.) Knæk og bræk.
Skrevet af Peter Bjerregaard , d. 05-03-2022
Var ved Vegger bro i dag Lørdag den 5/3 2022
Ingen fisk kun skarver !
Så 5 fugle som fiske i åen ..
Skrevet af Hans-Knud, d. 17-02-2022
Jeg er syg. Meget syg. Ikke af Corona, men jeg er syg efter at kunne svinge fiskestangen nede ved vores dejlige å. Jeg forventer ikke at blive smittefri før efter den første marts.
Skrevet af Hans-Knud, d. 07-02-2022
En nordjyde og en københavner mødtes ved Halkær å i januar måned sidste år.
"Jeg har fanget en grønlænder",sagde nordjyden. "Det er dog forfærdeligt", sagde københavneren," man skal da behandle andre mennesker ordentligt Det her er imod menneskerettighederne" Så kørte københavneren hjem i sin Tesla. Og så blev det bestemt, at det nu var det forbudt over hele landet, at fange grønlændere.
Skrevet af Jesper, d. 17-01-2022
Hej alle

Der har jo tidligere været skrevet her på siden om fiskeriet efter grønlændere; for og imod.
Som Karen skrev ud allerede i primo november, er den diskussion jo effektivt slut, da det lovmæssigt nu er sådan at havørreder er fredet i ferskvand indtil 1. marts. Dermed er åen lukket for fiskeri indtil 1. marts. Blot en venlig påmindelse.
Uden at sammenholde det i øvrigt, så håber jeg at fiskeriet bliver bedre i 2022 end i det katastrofalt ringe 2021. Jeg så flere skarver, fiskehejrer og sæler end jeg så havørreder.
Midt på sommeren mødte jeg en åmand fra Aalborg Kommune, der gik hele åen igennem (bogstavligt talt, for han vadede hele vejen fra Vegger til sammenløbet) og han sagde, at han nærmest ingen fisk så, heller ikke mindre hvilket var særligt katastrofalt og langt fra tidligere år.
I den forbindelse er jeg nysgerrig på, om der er indhentet tilladelse til regulering af skarv og om der er lavet aftale med nogle jægere, så det kan effektueres. Der var tale om det for et par år siden, men jeg har aldrig i referater eller andet hørt om den videre udvikling.
Og hvad med elfiskeriet, der stoppede for nogle år siden. Tilsyneladende stoppede det, fordi Peter Holm ikke længere ville lave yngel, men der findes jo andre, der kan (og som andre foreninger har fundet). Hvorfor er elfiskeriet stoppet?
Skrevet af Hans Ole Pedersen, d. 29-09-2021
Hej Alle
Vær opmærksom på en vædder der går på det første stykke opstrøms veggerbroen.
Der er før gjort opmærksom på dette, men da den har været i lag med en å mand, får i lige endnu en advarsel.
Skrevet af Hans Ole Pedersen, d. 04-09-2021
Til orientering
Broen kan benyttes med forsigtighed, den har set sådan ud de sidste 5-6 år.
Det er selvfølgelig på eget ansvar.
Skrevet af Søren Dalager, d. 04-09-2021
Til orientering, så har Naturstyrelsen lukket træbroen over åen ved Højris grundet forfalden stand. Det vides ikke hvornår den åbner igen… Det betyder i praksis at det er svært at komme over og fiske på Højris stykket, når man parkerer på “standardstedet”.
Skrevet af Svend, d. 08-08-2021
Lige til oringtering så ligger der et et link til Limfjordsraadet under sider
Skrevet af Hans Ole Pedersen, d. 29-07-2021
Hej Alle
Der er desværre observeret sæl i Sønderup Å d. 29/7 kl. ca.6,30.ved beton broen, er indberettet.
Hvis der observeres sæler bedes I venligst indberette dette, gerne med foto hvis det er muligt, benyt det medfølgende link.
Skrevet af Hans Ole Pedersen, d. 26-07-2021
Hej
Grundet det tørre vejr er P pladsen ved kalkværksbroen nu blevet slået, så vi forhåbentlig undgår selvantændelse fra en varm bil.
Skrevet af Hans Ole Pedersen, d. 17-07-2021
Hej
Så blev det igen til arbejdsdag ved åen, en dejlig "varm" fornøjelse, så de efterfølgende kolde drikkevare kom på et "tørt" sted.
Skrevet af Stig Jensen , d. 06-07-2021
Jeg vil anbefale forsigtig omgang med vædderen, der går i indhegningen lige opstrøms Vegger bro.
Det smukke dyr er temmelig agressivt, og er ikke modtageligt for fornuft; hvilket jeg ved af egen erfaring.